PROTESTA VEÏNAL

Veïns de la Sagrada Família s'oposen a ser desallotjats per construir l'escalinata


El Nacional 
Foto: ACN 
Barcelona. Divendres, 23 de novembre de 2018L'Associació de Veïns de la Sagrada Família ha tornat a mostrar avui el seu rebuig que 3.000 veïns puguin ser desallotjats de les seves cases per construir l'escalinata de l'entrada principal al temple que va dissenyar Gaudí, una vegada que veuen que les obres comencen a arribar a la seva fi.

El portaveu de la Comissió d'Afectats pel Pla General Metropolità, Salvador Barroso, ha mostrat avui un document de 1976 en què es documenta que l'escalinata principal, que obligaria a tallar el carrer Mallorca i a enderrocar almenys dos edificis d'habitatges, no va ser dissenyada originalment per Gaudí.

El document assegura que l'escalinata va ser afegida el 1906, 24 anys després d'iniciar-se el temple, pels seus deixebles, i en això volen emparar-se perquè no es vegin afectats pel Pla General Metropolità (PGM) que preveu enderrocar els edificis per erigir l'escalinata de la façana de la Glòria, des del carrer Mallorca al carrer València.

Desallotjament inviable


Segons, el portaveu de l'Associació de Veïns de la Sagrada Família, Joan Ixaso, "és totalment inviable" desallotjar els veïns per construir l'escalinata perquè no forma part del pla original de Gaudí, segons una resolució de 1976 de la Comissió del Patrimoni Històric Artístic del Ministeri d'Educació i Ciència.

La resolució que han mostrat als mitjans de comunicació va permetre a la constructora Núñez y Navarro obtenir el permís per reprendre les obres d'un bloc d'habitatges al carrer Mallorca, que l'Ajuntament de Barcelona havia suspès per aquests treballs.

Segons ha defensat avui Barroso, "l'actuació sobre aquestes dues illes s'hauria d'aturar" i ha advertit que el Pla General Metropolità (PGM) que inclou la planificació dels voltants de la Sagrada Família va en contra de "la problemàtica sobre l'habitatge que tenim".

L'Ajuntament de Barcelona va signar un acord amb la Sagrada Família el mes d'octubre passat pel qual el temple aportava 36 milions per finançar la xarxa de transport públic, millorar l'accessibilitat al metro, reurbanitzar els carrers de Sardenya, Provença, la Marina i Mallorca i s'ocupava de mantenir i netejar aquestes vies, així com de la seguretat i dels agents cívics.

Els veïns de la Sagrada Família han reivindicat que l'acord es va signar "d'esquena als veïns", segons ha explicat Joan Itxaso, que també ha indicaat que tampoc s'ocupava del problema principal: "solucionar la inquietud i l'ansietat de les famílies que viuen al voltant" de la Sagrada Família pel possible desnonament dels veïns per construir l'escalinata.

Cerradura Sidese cubrefor

Leer más

Cerraduras de Seguridad Mottura

Leer más

Cerradura inteligente Tesa Assa Abloy

Leer más

Cerradura Invisible

Leer más

BOMBÍN DE SEGURIDAD INN.KEY

Leer más

Puertas de Seguridad

Leer más

Cerradura de bloqueo

Leer más

Ballestas

Leer más

Escudos Magnéticos

Leer más

Mirillas Digitales

Leer más